Fiskgryta med koriander och lime

Du behöver 3 prt fullkornsris 400 g lax kravmärkt 400 g sej 4 dl kokosmjölk 1 tärning fiskbuljong 1 st lime rivet skal 1 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 3 prt fullkornsris
  • 400 g lax kravmärkt
  • 400 g sej
  • 4 dl kokosmjölk
  • 1 tärning fiskbuljong
  • 1 st lime rivet skal
  • 1 msk fish sauce
  • 1 kruka färsk koriander
  • 500 g broccoli

Gör så här

1
1. Koka riset. Skär fisken i tärningar.

2
2. Häll kokosmjölk och buljongtärning i en kastrull. Riv limeskalet. Värm såsen och krydda den med fish sauce och hälften av koriandern som hackas grovt. Smaka av med salt.

3
3. Lägg ner fisken och låt den bli genomkokt. Det tar bara några minuter och den ska bara småputtra.

4
4. Lägg ris i en tallrik med broccolibuketter som du värmt i mikron. Häll fiskgrytan över. Toppa med färska korianderblad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top