Kristoffers snabba kyckling

Du behöver 2 kycklingfiléer 1 tsk olivolja 1/2 tsk paprikapulver 1/2 tsk salt nymald svartpeppar 1 äpple 1 purjolök 1/2 (2 dl) burk crème fraîche...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 2 kycklingfiléer
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 tsk paprikapulver
  • 1/2 tsk salt
  • nymald svartpeppar
  • 1 äpple
  • 1 purjolök
  • 1/2 (2 dl) burk crème fraîche med paprika och chilismak
  • ca 1/2 dl vatten
  • Att servera till:
  • kokt ris
  • strimlad salladskål
  • ev. krossad ananas

Gör så här

1
1. Skär kycklingfiléerna i strimlor och bryn dem 2-3 minuter i olivolja tills de fått fin färg.

2
2. Kärna under tiden ur och skär äpplet i klyftor. (Skalet kan vara kvar.) Ansa, skölj och strimla purjon. Lägg äpple och purjo i pannan och låt dem steka någon minut.

3
3. Tillsätt crème fraîche och vatten. Rör om och låt rätten puttra ett par minuter tills kycklingbitarna är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar.

4
4. Servera med kokt ris och salladskål eventuellt blandad med lite krossad ananas.


Kommentar:
Om du vill byta:
Tål du inte mjölkprodukter kan du byta crème fraîche mot 1 1/2 dl havregrädde och 2-3 msk sweet chilisås.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top