Du behöver
- 2 kycklingfiléer
- 1 tsk olivolja
- 1/2 tsk paprikapulver
- 1/2 tsk salt
- nymald svartpeppar
- 1 äpple
- 1 purjolök
- 1/2 (2 dl) burk crème fraîche med paprika och chilismak
- ca 1/2 dl vatten
- Att servera till:
- kokt ris
- strimlad salladskål
- ev. krossad ananas
Gör så här
1
1. Skär kycklingfiléerna i strimlor och bryn dem 2-3 minuter i olivolja tills de fått fin färg.
2
2. Kärna under tiden ur och skär äpplet i klyftor. (Skalet kan vara kvar.) Ansa, skölj och strimla purjon. Lägg äpple och purjo i pannan och låt dem steka någon minut.
3
3. Tillsätt crème fraîche och vatten. Rör om och låt rätten puttra ett par minuter tills kycklingbitarna är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar.
4
4. Servera med kokt ris och salladskål eventuellt blandad med lite krossad ananas.
Om du vill byta:
Tål du inte mjölkprodukter kan du byta crème fraîche mot 1 1/2 dl havregrädde och 2-3 msk sweet chilisås.