Pasta med tomatsås

Du behöver 400 g pasta, till exempel bavette 1 gul lök 1–2 klyftor vitlök olja att steka i 500 g krossade tomater 1 dl vatten...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pasta, till exempel bavette
  • 1 gul lök
  • 1–2 klyftor vitlök
  • olja att steka i
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tärning kycklingbuljong
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 2 tomater
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • färsk parmesanost

Gör så här

1
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.

2
2. Hacka lök och vitlök och fräs i olja i någon minut. Häll på krossade tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré och oregano. Skär tomaterna i bitar och lägg dem också i grytan tillsammans med vinäger, salt och socker. Låt tomatsåsen puttra i minst tio minuter.

3
3. Servera pastan med tomatsås och riv rikligt med parmesanost överst.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top