Du behöver
- 400 g pasta, till exempel bavette
- 1 gul lök
- 1–2 klyftor vitlök
- olja att steka i
- 500 g krossade tomater
- 1 dl vatten
- 1 tärning kycklingbuljong
- 2 msk tomatpuré
- 2 tsk oregano
- 2 tomater
- 1 msk balsamvinäger
- 1 tsk salt
- 1 msk strösocker
- färsk parmesanost
Gör så här
1
1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
2
2. Hacka lök och vitlök och fräs i olja i någon minut. Häll på krossade tomater, vatten, buljongtärning, tomatpuré och oregano. Skär tomaterna i bitar och lägg dem också i grytan tillsammans med vinäger, salt och socker. Låt tomatsåsen puttra i minst tio minuter.
3
3. Servera pastan med tomatsås och riv rikligt med parmesanost överst.