Du behöver
- 2 st smördegsplattor tinade
- smält smör
- 1 dl moghrabiah stor couscous
- 1 msk olivolja 1 tsk citronsaft
- 1 tsk balsamvinäger
- 0.5 krm salt, vitpeppar
- 20 st räkor med skal
- 8 st körsbärstomater
- 1 st påse piccante sallad
- 1 st salladslök
- parmesanost
Avokadosås:
2 st avokado
1 dl lätt crème fraiche
1 st påse guacamolemix
pressad lime
Gör så här
1
Dela varje smördegsplatta mitt itu och kavla ut till kvadrater. Pensla med smält smör, lägg plattorna över uppochnedvända ugnsfasta portionsskålar. Ställ på en plåt, och grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader, 10–15 minuter tills de fått färg. Låt svalna lite innan skålarna lyfts av.
2
3
Koka moghrabiah enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt i kallvatten i en sil efteråt. Blanda olja, citronsaft, vinäger, salt och peppar och häll över moghrabiahn. Låt stå. Skala räkorna. Spara rommen till garnering. Dela tomaterna. Skölj salladen i kallt vatten och skaka torr i en kökshandduk. Skiva salladslöken tunt.
4
5
Sås: Klyv avokadorna, skrapa ner fruktköttet i en bunke. Mixa med creme fraiche och kryddmix. Smaka av med lime.
6
Blanda mograbiah och salladsingredienser. Lägg upp i smördegsskålarna, hyvla över ost, servera såsen till.