Du behöver

  • 4 ägg, kokta i 6 minuter
  • 300 g fryst bladspenat, tinad
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 msk smör
  • 8 dl höns- eller grönsaksbuljong
  • 1 dl mellangrädde
  • 1 dl finhackad gräslök
  • salt och peppar
  • Tillbehör:
  • bredbar färskost
  • ett par mjuka tunnbröd
  • grönsalladsblad
  • ärtskott
  • muskotnöt

Gör så här

1
Skala och dela äggen.

2
Fräs spenat och lök i smöret. Tillsätt buljong och grädde, låt småputtra i 5 minuter. Tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar.

3
Bred färskost på bröden, lägg på sallad och rulla ihop. Skär centimetertjocka snittar. Servera soppan med ägghalvor, snittar, ärtskott och med riven muskot för den som vill.