Du behöver
- 4 ägg, kokta i 6 minuter
- 300 g fryst bladspenat, tinad
- 1 gul lök, finhackad
- 1 msk smör
- 8 dl höns- eller grönsaksbuljong
- 1 dl mellangrädde
- 1 dl finhackad gräslök
- salt och peppar
- Tillbehör:
- bredbar färskost
- ett par mjuka tunnbröd
- grönsalladsblad
- ärtskott
- muskotnöt
Gör så här
1
Skala och dela äggen.
2
Fräs spenat och lök i smöret. Tillsätt buljong och grädde, låt småputtra i 5 minuter. Tillsätt gräslök och smaka av med salt och peppar.
3
Bred färskost på bröden, lägg på sallad och rulla ihop. Skär centimetertjocka snittar. Servera soppan med ägghalvor, snittar, ärtskott och med riven muskot för den som vill.