GI – Dragonkryddad lax med pecannötter

Du behöver 600 g skinnfri laxfilé Marinad: rivet skal av 1 apelsin 2 dl pressad apelsinsaft 1 msk olivolja 1½ msk hackad färsk dragon Till...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g skinnfri laxfilé
  • Marinad:
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 2 dl pressad apelsinsaft
  • 1 msk olivolja
  • 1½ msk hackad färsk dragon
  • Till ugnsbakningen:
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 dl hackade pecannötter
  • 1½ msk dragon
  • salt och malen vitpeppar

Gör så här

1
1.

2
Tvätta apelsinen noga, pressa ut saften och riv skalet. Hacka dragonen och spara 1 1/2 msk till nöttäcket. Blanda samman apelsinskal, apelsinsaft, olivolja och dragon. Låt laxen dra i marinaden en timme i en tillsluten plastpåse i kyl.

3
2.

4
Sätt ugnen på 180° och smörj en ugnssäker form.

5
3.

6
Låt marinaden rinna av och lägg laxen i formen. Pensla laxen med dijonsenap, strö över pecannötterna och resten av dragonen. Ugnsbaka i ca 15 minuter eller tills laxen har nått en innertempertur på 72° . Servera gärna med en bönsallad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top