Gryta från Marrakech

Du behöver 1 st gul lök finhackad 2 st vitlöksklyftor finhackade 2 tsk curry 1.5 msk olivolja 2 st tomater burkar krossade 2 msk flytande...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök finhackad
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 2 tsk curry
  • 1.5 msk olivolja
  • 2 st tomater burkar krossade
  • 2 msk flytande honung
  • salt och svartpeppar efter smak
  • 4 st ägg
  • färsk persilja finhackad

Tillbehör:

ris pasta eller couscous enligt förpackningens anvisningar

Gör så här

1
Fräs löksorterna och curry i olivolja.

2
Tillsätt tomater och honung.

3
Låt koka samman i fem minuter och smaka av med salt och peppar.

4
Knäck äggen direkt i grytan och låt dem koka till önskad konsistens.

5
Strö rikligt med persilja över grytan och servera med ris, pasta eller couscous. Och en skiva vitt bröd.


Kommentar:
Ägg är fyllt av näringsämnen, protein av hög kvalitet, mineraler och alla möjliga vitaminer. Bara C-vitamin saknas, så tillför det och måltiden blir komplett.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top