Kokt limekyckling med ris och lök

Du behöver 5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning 5 portioner basmatiris 8 salladslökar 4 dl vatten 1 hönsbuljongtärning till 1 tsk lättstötta korianderfrön 500 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
  • 5 portioner basmatiris
  • 8 salladslökar
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning till
  • 1 tsk lättstötta korianderfrön
  • 500 g kycklinglårfilé
  • ca 3 msk ljus såsredning
  • 1–2 limefrukter
  • korianderblad

Gör så här

1
Koka upp vatten och buljongtärning. Skölj basmatiriset i sil och lägg i det. Koka upp under lock och sänk till lägsta värme. Ansa löken och skär i kastrull-långa bitar. Låt koka ovanpå riset tills löken är mjuk. Ta upp, håll varmt. Koka upp 4 dl vatten med buljongtärning och korianderfrön.

2

3
Dela kycklinglåren i femkronestora bitar, lägg i buljongen. Låt koka 10–12 minuter, skumma av fröna. Red av och låt sjuda någon minut. Smaksätt med limesaft och rör i kryddgrönt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top