Du behöver
- 5 dl vatten + 1 hönsbuljongtärning
- 5 portioner basmatiris
- 8 salladslökar
- 4 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning till
- 1 tsk lättstötta korianderfrön
- 500 g kycklinglårfilé
- ca 3 msk ljus såsredning
- 1–2 limefrukter
- korianderblad
Gör så här
1
Koka upp vatten och buljongtärning. Skölj basmatiriset i sil och lägg i det. Koka upp under lock och sänk till lägsta värme. Ansa löken och skär i kastrull-långa bitar. Låt koka ovanpå riset tills löken är mjuk. Ta upp, håll varmt. Koka upp 4 dl vatten med buljongtärning och korianderfrön.
2
3
Dela kycklinglåren i femkronestora bitar, lägg i buljongen. Låt koka 10–12 minuter, skumma av fröna. Red av och låt sjuda någon minut. Smaksätt med limesaft och rör i kryddgrönt.