Grönsakscannelloni på färska lasagneplattor

Du behöver 2 dl crème fraîche 3 dl purjolök strimlad 200 g philadelphiaost 1 dl mjölk 2 tsk salt 1.5 dl prästost riven mager 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl purjolök strimlad
  • 200 g philadelphiaost
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1.5 dl prästost riven mager
  • 1 pkt lasagneplattor färska
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 4 st äpplen eller päron till efterrätt

Gör så här

1
Blanda creme fraiche, purjo, philadelphiaost, mjölk, salt och 1 dl av prästosten till en smet. Dela lasagneplattorna. Häll på rejält med smet på varje del och rulla ihop. Rada upp rullarna i en stor ugnsform eller i fyra små. Häll över resten av smeten och toppa med resten av den rivna osten.

2
Grädda i 200 grader cirka 15 minuter. Servera med körsbärstomater.

3
Avsluta med frukten skuren i klyftor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top