GI – Hallon och chokaldmousse

Du behöver 1 1/2 -2 dl hallon (går bra med frysta) plus lite fina hallon för garnering 2 dl vispgrädde 200 g mörk choklad 70%...


4 portioner

Du behöver

  • 1 1/2 -2 dl hallon (går bra med frysta) plus lite fina hallon för garnering
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g mörk choklad 70%
  • 2 äggulor
  • 1 msk råsocker
  • om så önskas: en skvätt rom

Gör så här

1
1. Spar några fina hallon till garnering. Mosa hallonen med en gaffel. Blanda med råsocker

2
2. Bryt chokladen i en skål och smält den i vattenbad. Vispa grädden hårt och blanda i de mosade hallonen. Rör ned en äggula i taget i den smälta chokladen. Rör ner hallongrädden i chokladsmeten

3
3. Klicka moussen i fyra koppar eller glas. Låt stå en timme i kylskåp innan servering. Garnera med hallon.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top