Räksalladsknyte

Du behöver 400 g pastaskruvar 200 g skalade räkor 100 g svarta oliver 1 liten rödlök, finhackad 1 knipplök i tunna skivor 1 klyfta vitlök,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g pastaskruvar
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g svarta oliver
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 1 knipplök i tunna skivor
  • 1 klyfta vitlök, pressad
  • 8 soltorkade tomater, skållade och strimlade
  • 1 näve (ca 3 dl) rucolasallad
  • Salladssås:
  • 100 g fetaost
  • 2 1/2 dl lätt crème fraîche
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Koka pastan i lättsaltat vatten. Låt kallna.

2
Blanda därefter lätt samman alla salladsingredienserna.

3
Mosa fetaosten fint med en gaffel.

4
Rör ner osten i crème fraîche och smaka av med peppar som kommer att piffa upp som trevliga prickar.


Kommentar:
Recept kommer från familjen Sillmans fiskrestaurang i Sundsvall.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top