Du behöver
- 2 bitar (à ca 75 g) varmrökt lax
- ca 1/2 påse (à 150 g) babyspenat
- 1 bifftomat
- 8 champinjoner
- 1-2 kokta ägg
- Rhode Island dressing
- 1/2 dl gräddfil
- 2 msk lättmajonnäs
- 1 msk ketchup
- salt, svartpeppar
Gör så här
1
Ta bort skinn och ben från laxen. Dela den i mindre bitar.
2
Skölj spenaten noga i kallt vatten. Låt rinna av på en handduk.
3
Skiva tomaten. Ansa och skiva svampen. Dela ägget.
4
Lägg upp allt på tallrikar.
5
Rör samman gräddfil, majonnäs och ketchup. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till.
6
Bjud salladen med ett gott grovt bröd. Välj glutenfritt vid celiaki.
7
Servera en kräm av färska bär och mjölk till efterrätt.