Lax- och spenatsallad

Du behöver 2 bitar (à ca 75 g) varmrökt lax ca 1/2 påse (à 150 g) babyspenat 1 bifftomat 8 champinjoner 1-2 kokta ägg Rhode...


2 portioner

Du behöver

  • 2 bitar (à ca 75 g) varmrökt lax
  • ca 1/2 påse (à 150 g) babyspenat
  • 1 bifftomat
  • 8 champinjoner
  • 1-2 kokta ägg
  • Rhode Island dressing
  • 1/2 dl gräddfil
  • 2 msk lättmajonnäs
  • 1 msk ketchup
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Ta bort skinn och ben från laxen. Dela den i mindre bitar.

2
Skölj spenaten noga i kallt vatten. Låt rinna av på en handduk.

3
Skiva tomaten. Ansa och skiva svampen. Dela ägget.

4
Lägg upp allt på tallrikar.

5
Rör samman gräddfil, majonnäs och ketchup. Smaka av med salt och peppar. Servera dressingen till.

6
Bjud salladen med ett gott grovt bröd. Välj glutenfritt vid celiaki.

7
Servera en kräm av färska bär och mjölk till efterrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top