Du behöver
- 2 auberginer
- salt och malen vitpeppar
- olivolja
- 1 paket halloumi
- 10 st soltorkade tomater i olivolja
- 1 kruka färsk basilika
- 1/2 dl färsk riven parmesan
- 1/2 dl riven ost som smälter bra
- Tomatsås:
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 msk balsamvinäger (gärna krämig sort)
- 1 burk hela tomater
- salt och malen svartpeppar
Gör så här
1
Värm ugnen till 225°. Skiva auberginen i 1/2 cm tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Hetta upp en grillpanna och grilla aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.
2
3
Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt balsamvinäger och rör om. Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.
4
5
Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesan och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.