GI – Färskost i auberginerullar

Du behöver 2 auberginer salt och malen vitpeppar olivolja 1 paket halloumi 10 st soltorkade tomater i olivolja 1 kruka färsk basilika 1/2 dl färsk...


4 portioner

Du behöver

  • 2 auberginer
  • salt och malen vitpeppar
  • olivolja
  • 1 paket halloumi
  • 10 st soltorkade tomater i olivolja
  • 1 kruka färsk basilika
  • 1/2 dl färsk riven parmesan
  • 1/2 dl riven ost som smälter bra
  • Tomatsås:
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 msk balsamvinäger (gärna krämig sort)
  • 1 burk hela tomater
  • salt och malen svartpeppar

Gör så här

1
Värm ugnen till 225°. Skiva auberginen i 1/2 cm tunna skivor på längden. Pensla med olivolja. Hetta upp en grillpanna och grilla aubergineskivorna i någon minut på varje sida så att de blir mjuka. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg upp på ett fat.

2

3
Skär halloumin i bitar och lägg en bit på varje aubergineskiva. Lägg på en soltorkad tomat och några basilikablad och rulla ihop. Lägg i en smord ugnssäker form. Skala och hacka lök och vitlök fint. Fräs lök och vitlök i olivolja i några minuter. Tillsätt balsamvinäger och rör om. Blanda ner hela tomater och låt koka i ca 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Strö på lite hackad färsk basilika över tomatsåsen.

4

5
Häll tomatsåsen över auberginerullarna och strö på parmesan och riven ost. Gratinera i ugnen i ca 15 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top