Pasta med pesto och parmesan

Du behöver 275 g pasta färsk, grön Pesto 1 st basilika bladen 4 st vitlöksklyftor pressade 100 g pinjenötter 1 dl olivolja 1 dl Parmesan...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 275 g pasta färsk, grön

Pesto

1 st basilika bladen
4 st vitlöksklyftor pressade
100 g pinjenötter
1 dl olivolja
1 dl Parmesan finriven
salt och peppar

Tillbehör:

parmesanost färskriven
basilikablad extra

Gör så här

1
1 Lägg samtliga ingredienser, utom pastan, i en matberedare. Mixa till en slät puré. Krydda.

2

3
2 Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

4

5
3 Blanda den nykokta, ångande heta pastan med pesto och ytterligare färskriven parmesan. Garnera med basilikablad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top