Sardin- och blodgrapefruktsallad med pistagenötter

Du behöver 2 dl späda mangoldblad 2 blodgrapefrukter 2 burkar rumsvarma sardiner i olja 20 pistagenötter citronolja 1/3 ask smörgåskrasse nymalen svartpeppar Gör så här...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl späda mangoldblad
  • 2 blodgrapefrukter
  • 2 burkar rumsvarma sardiner i olja
  • 20 pistagenötter
  • citronolja
  • 1/3 ask smörgåskrasse
  • nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Skölj bladen och skaka av vattnet. Skala grapefrukterna mot skärbräda med kniv, se till att få bort det vita skalet också. Lägg frukten i vänster hand (om du är högerhänt) och skär loss fruktköttet klyftvis, mellan hinnorna in mot mitten. Klyv sardinerna på höjden, så att ryggraden kan petas loss från fiskköttet. Skala nötterna.

2
Varva mangold, grapefruktfiléer och sardiner på assietter. Strö på nötter, klipp över krasse och avsluta med ett par varv på pepparkvarnen.

3
Servera smördegsstänger till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top