Ciabatta med nässelpesto och mozzarella

Du behöver Till deg, dag 1: 5 g jäst 2 dl kallt vatten 2 dl vetemjöl 4 msk durumvete 1 tsk salt Till deg, dag...


10 portioner

Du behöver

  • Till deg, dag 1:
  • 5 g jäst
  • 2 dl kallt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 msk durumvete
  • 1 tsk salt
  • Till deg, dag 2:
  • 5 g jäst
  • 2 dl ljummet vatten (37 grader), gärna nässelvatten
  • 1 msk rapsolja
  • 4 msk durumvete
  • 4 dl vetemjöl + mjöl till utbakning
  • 1 tsk salt
  • Fyllning
  • 1 dl pesto (se pastareceptet)
  • 125 g mozzarella, i mindre bitar
  • 1/2 dl soltorkade tomater, hackade

Gör så här

1
Dag 1

2
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt mjölsorter och salt. Låt stå övertäckt i kylskåpet över natten.

3

4
Dag 2

5
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt

6
degen från dag 1 och övriga ingredienser. Arbeta degen i 10 minuter och dela den sedan i 10 bitar. Låt delarna vila en stund.

7

8
Blanda ingredienserna till fyllningen. Dra lite i degbitarna. Lägg fyllning i mitten på varje del. Vik ihop och förslut.

9
Placera bröden med skarven ner på bakplåtspapper. Låt jäsa 1 timme. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme 15–20 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top