Du behöver
- Till deg, dag 1:
- 5 g jäst
- 2 dl kallt vatten
- 2 dl vetemjöl
- 4 msk durumvete
- 1 tsk salt
- Till deg, dag 2:
- 5 g jäst
- 2 dl ljummet vatten (37 grader), gärna nässelvatten
- 1 msk rapsolja
- 4 msk durumvete
- 4 dl vetemjöl + mjöl till utbakning
- 1 tsk salt
- Fyllning
- 1 dl pesto (se pastareceptet)
- 125 g mozzarella, i mindre bitar
- 1/2 dl soltorkade tomater, hackade
Gör så här
1
Dag 1
2
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt mjölsorter och salt. Låt stå övertäckt i kylskåpet över natten.
3
4
Dag 2
5
Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt
6
degen från dag 1 och övriga ingredienser. Arbeta degen i 10 minuter och dela den sedan i 10 bitar. Låt delarna vila en stund.
7
8
Blanda ingredienserna till fyllningen. Dra lite i degbitarna. Lägg fyllning i mitten på varje del. Vik ihop och förslut.
9
Placera bröden med skarven ner på bakplåtspapper. Låt jäsa 1 timme. Grädda bröden i 225 graders ugnsvärme 15–20 minuter.