Dinkelsallad med vitkål och mynta

Du behöver 4 dl hel dinkel 500 g vitkål 1 röd paprika 10 cm purjolök 100 g haricots verts, lättkokta 250 g kidneybönor 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 dl hel dinkel
  • 500 g vitkål
  • 1 röd paprika
  • 10 cm purjolök
  • 100 g haricots verts, lättkokta
  • 250 g kidneybönor
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl matyoghurt
  • 2 msk pressad citron
  • 3 msk hackad mynta
  • salt och peppar

Gör så här

1
1 Koka dinkelkornen enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något.

2
2 Strimla vitkålen fint med en osthyvel, tärna paprikan och strimla purjon.

3
3 Blanda alltsammans med olivolja, yoghurt, citron, mynta, salt och peppar. Servera.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top