Kycklingwok med nötter

Du behöver 350 g äggnudlar 150 g cashewnötter 500 g kycklingfilé av lår eller bröst, strimlat 1 msk rapsolja 2 vitlöksklyftor, hackade 15 cm purjolök,...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 350 g äggnudlar
  • 150 g cashewnötter
  • 500 g kycklingfilé av lår eller bröst, strimlat
  • 1 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 15 cm purjolök, skivad
  • 2 tsk råsocker (eller farinsocker)
  • 1 1/2 msk riven ingefära
  • 1/2 dl japansk soja
  • 2 msk pressad lime
  • salt

Gör så här

1
1 Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen. Rosta nötterna gyllenbruna i en torr stekpanna.

2
2 Woka kycklingen

3
i oljan i ett par minuter. Tillsätt vitlök, purjo och råsocker och woka i ytterligare 1 minut. Krydda med ingefära, soja, lime och salt.

4
3 Servera till nudlarna.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top