Grillad aubergine till somrig pastasallad

Du behöver 8 dl (400 g) (Gemelli-)pasta 1 aubergine, 350 g 2 msk (oliv-)olja flingsalt 8 soltorkade tomater 1 påse rucolasallad 1 tråg sockerärter 4...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 dl (400 g) (Gemelli-)pasta
  • 1 aubergine, 350 g
  • 2 msk (oliv-)olja
  • flingsalt
  • 8 soltorkade tomater
  • 1 påse rucolasallad
  • 1 tråg sockerärter
  • 4 msk pesto
  • 1 dl valnötskärnor
  • parmesanost

Gör så här

1
1 Koka pastan och håll den ljummen.

2
2 Skär auberginen

3
i skivor längsmed. Pensla med olja och grilla i grillpanna tills de blivit mjuka, eller stek i panna. Salta.

4
3 Blanda pastan med förvällda och strimlade tomater, sköljd rucola, strimlade och eventuellt förvällda sockerärter, pesto och valnötter.

5
4 Servera aubergineskivorna med salladen, strö rikligt med riven eller hyvlad parmesan över.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top