Körvelsoppa med rökt lax

Du behöver 2 schalottenlökar smör 9 dl fiskbuljong (vatten + konc. fiskfond) 1 dl vitt vin 2 1/2 dl mellangrädde 1 msk vit balsamvinäger 3...


6 portioner

Du behöver

  • 2 schalottenlökar
  • smör
  • 9 dl fiskbuljong (vatten + konc. fiskfond)
  • 1 dl vitt vin
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 3 krukor färsk körvel
  • salt och peppar
  • 150 g kallrökt lax, strimlad

Gör så här

Hacka schalottenlöken och fräs den i smör utan att den får färg. Häll på buljong, vin och grädde. Koka ihop under 10 minuter, tillsätt vit balsamvinäger.Häll soppan i en kannmixer, lägg i körveln, blad, stjälkar, rubbet. Kör till en slät soppa, krydda med salt och peppar. Koka upp soppan och servera den i skålar. Lägg i rökt lax och njut.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens Valborgsmeny 2008.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top