Du behöver
- 1 gul lök
- 3 morötter
- 1 bit rotselleri, ca 150 g
- 2 röda paprikor
- 1 msk olivolja
- 1 paket (1/2 g) saffran
- 1,2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
- 2 dl snabbmakaroner
- 1 påse (150 g) spenat
- 1/2-1 tsk salt
- 1 krm peppar
- Till servering:
- 1 1/2 dl färskriven
- parmesanost
- bröd
Gör så här
1
Skala och finhacka lök, morötter och selleri. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.
2
Fräs rotsaker och grönsaker i oljan i en gryta. Tillsätt saffran och låt fräsa med någon minut.
3
Häll över buljongen och låt koka cirka 5 minuter under lock.
4
Rör i makaronerna och koka ytterligare cirka 5 minuter.
5
Blanda i spenaten, eventuellt riven i mindre bitar, och smaka av soppan med salt och peppar.
6
Servera soppan toppad med riven ost och med bröd till. Ett fyllt äpple är gott som dessert och finns medräknat i näringsberäkningen.
Byt ut snabbmakaronerna mot glutenfri pasta om du inte tål gluten. Ersätt parmesanosten med sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.