Italiensk saffranssoppamed snabbmakaroner

Du behöver 1 gul lök 3 morötter 1 bit rotselleri, ca 150 g 2 röda paprikor 1 msk olivolja 1 paket (1/2 g) saffran 1,2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök
  • 3 morötter
  • 1 bit rotselleri, ca 150 g
  • 2 röda paprikor
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket (1/2 g) saffran
  • 1,2 l grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 2 dl snabbmakaroner
  • 1 påse (150 g) spenat
  • 1/2-1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • Till servering:
  • 1 1/2 dl färskriven
  • parmesanost
  • bröd

Gör så här

1
Skala och finhacka lök, morötter och selleri. Skölj, kärna ur och tärna paprikorna.

2
Fräs rotsaker och grönsaker i oljan i en gryta. Tillsätt saffran och låt fräsa med någon minut.

3
Häll över buljongen och låt koka cirka 5 minuter under lock.

4
Rör i makaronerna och koka ytterligare cirka 5 minuter.

5
Blanda i spenaten, eventuellt riven i mindre bitar, och smaka av soppan med salt och peppar.

6
Servera soppan toppad med riven ost och med bröd till. Ett fyllt äpple är gott som dessert och finns medräknat i näringsberäkningen.


Kommentar:
Byt ut snabbmakaronerna mot glutenfri pasta om du inte tål gluten. Ersätt parmesanosten med sojabaserad ost om du inte tål mjölk eller laktos.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top