Pizza med kyckling och räkor

Du behöver 1 sats pizzadeg 8 tomater 2 stora gula lökar + smör eller margarin att fräsa löken i ca 2 krm salt lite svartpeppar...


4 portioner

Du behöver

  • 1 sats pizzadeg
  • 8 tomater
  • 2 stora gula lökar + smör eller margarin att fräsa löken i
  • ca 2 krm salt
  • lite svartpeppar
  • 2 kycklingfiléer
  • 500 djupfrysta, tinade räkor med skal
  • ca 200 g gorgonzolaost

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Dela den jästa degen i fyra bitar. Kavla ut varje del till en pizzabotten, så stor att två i taget ryms på en plåt. Grädda cirka 3 minuter.

3
Ta ut bottnarna och lägg två skivade tomater på varje. Fräs skalade och tunt skivade lökar i lite matfett så att de mjuknar och blir glansiga. Strö över salt och lite peppar från kvarn. Finstrimla och stek kycklingfiléerna helt genomstekta. Salta och peppra lite grann. Skala räkorna. Fördela nu fräst lök, kyckling, räkor och tunna små skivor gorgonzola rättvist på pizzorna.

4
Nu ska de in i ugnen igen och vara där 4-5 minuter tills osten precis bara smält över det goda pålägget.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top