Du behöver
- 1 sats pizzadeg
- 8 tomater
- 2 stora gula lökar + smör eller margarin att fräsa löken i
- ca 2 krm salt
- lite svartpeppar
- 2 kycklingfiléer
- 500 djupfrysta, tinade räkor med skal
- ca 200 g gorgonzolaost
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Dela den jästa degen i fyra bitar. Kavla ut varje del till en pizzabotten, så stor att två i taget ryms på en plåt. Grädda cirka 3 minuter.
3
Ta ut bottnarna och lägg två skivade tomater på varje. Fräs skalade och tunt skivade lökar i lite matfett så att de mjuknar och blir glansiga. Strö över salt och lite peppar från kvarn. Finstrimla och stek kycklingfiléerna helt genomstekta. Salta och peppra lite grann. Skala räkorna. Fördela nu fräst lök, kyckling, räkor och tunna små skivor gorgonzola rättvist på pizzorna.
4
Nu ska de in i ugnen igen och vara där 4-5 minuter tills osten precis bara smält över det goda pålägget.