Du behöver
- 500 g frysta sockerärter
- 4 dl vatten
- 1 dl torrt vitt vin
- (höns)buljongpulver till 5 dl vätska
- salt efter avsmakning
- 1 dutt kajennpeppar
- 1/2 tsk strösocker
- 1 dl matlagningsgrädde
- Bresaolachips:
- 16–24 skivor bresaolakött
Gör så här
1
Koka ärtskidorna 4 minuter i vatten och vin. Lägg på lock och låt stå 3 minuter. Mixa sedan till jämn soppa. Eftersom ärtskidorna kan vara trådiga bör soppan också silas.
2
Häll tillbaka i kastrull och smaka av med salt, peppar, socker och grädde.
3
Soppan kan göras i förväg och värmas strax före servering.
4
5
Bresaolachips: Lägg skivorna åtskilda på ett rent ugnsgaller. Torka cirka 20 minuter mitt i 150 grader varm ugn med luckan lite på glänt. Förvara torrt och luftigt några timmar i rumsvärme.