Sockerärtscappuccino med bresaolachips

Du behöver 500 g frysta sockerärter 4 dl vatten 1 dl torrt vitt vin (höns)buljongpulver till 5 dl vätska salt efter avsmakning 1 dutt kajennpeppar...


8 portioner

Du behöver

  • 500 g frysta sockerärter
  • 4 dl vatten
  • 1 dl torrt vitt vin
  • (höns)buljongpulver till 5 dl vätska
  • salt efter avsmakning
  • 1 dutt kajennpeppar
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • Bresaolachips:
  • 16–24 skivor bresaolakött

Gör så här

1
Koka ärtskidorna 4 minuter i vatten och vin. Lägg på lock och låt stå 3 minuter. Mixa sedan till jämn soppa. Eftersom ärtskidorna kan vara trådiga bör soppan också silas.

2
Häll tillbaka i kastrull och smaka av med salt, peppar, socker och grädde.

3
Soppan kan göras i förväg och värmas strax före servering.

4

5
Bresaolachips: Lägg skivorna åtskilda på ett rent ugnsgaller. Torka cirka 20 minuter mitt i 150 grader varm ugn med luckan lite på glänt. Förvara torrt och luftigt några timmar i rumsvärme.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top