Du behöver
- 1 stor hackad gul lök
- 2 msk olja
- + 1 msk smör
- 1 tråg (350 g) strimlat kycklingkött
- 1 tsk mald kanel
- 1 tsk mald ingefära
- 1/2 tsk grovmalen peppar
- 1/2 g saffran
- 2 tsk salt
- 2 stora tomater
- 8 strimlade aprikoser
- ca 2 dl vatten
- citronklyftor till servering
Gör så här
1
Fräs löken mjuk i panna med hälften av matfettet. Lägg över på en tallrik. Lättbryn köttet i panna med resten av matfettet. Krydda med kanel, ingefära, peppar, saffran och salt. Krama kärnorna ur tomaterna, grovhacka och blanda i köttet tillsammans med aprikoserna.
2
Häll på vatten och sjud 4 minuter under lock. Smaka av. Servera kycklingen på couscous (koka enligt råd på förpackningen), som blandats med 500 gram kålrot i små tärningar, kokta i 5 minuter och avsilad