Kycklingtagine och couscous

Du behöver 1 stor hackad gul lök 2 msk olja + 1 msk smör 1 tråg (350 g) strimlat kycklingkött 1 tsk mald kanel 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1 stor hackad gul lök
  • 2 msk olja
  • + 1 msk smör
  • 1 tråg (350 g) strimlat kycklingkött
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 tsk mald ingefära
  • 1/2 tsk grovmalen peppar
  • 1/2 g saffran
  • 2 tsk salt
  • 2 stora tomater
  • 8 strimlade aprikoser
  • ca 2 dl vatten
  • citronklyftor till servering

Gör så här

1
Fräs löken mjuk i panna med hälften av matfettet. Lägg över på en tallrik. Lättbryn köttet i panna med resten av matfettet. Krydda med kanel, ingefära, peppar, saffran och salt. Krama kärnorna ur tomaterna, grovhacka och blanda i köttet tillsammans med aprikoserna.

2
Häll på vatten och sjud 4 minuter under lock. Smaka av. Servera kycklingen på couscous (koka enligt råd på förpackningen), som blandats med 500 gram kålrot i små tärningar, kokta i 5 minuter och avsilad

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top