Mafaldine med vilt

Du behöver 1 paket (240 g) skav av älg, hjort eller ren 2 msk smör eller margarin 1 finhackad gul lök 1 liten burk (184...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 paket (240 g) skav av älg, hjort eller ren
    2 msk smör eller margarin
    1 finhackad gul lök
    1 liten burk (184 g) svamp i bitar
    1 msk vetemjöl
    2 msk tomatpuré
    1/2 tsk salt
    1 tsk osötad senap
    1 krm smulad timjan
    2 dl matlagningsgrädde, 15%
    1 ask ma

Gör så här

1
Halvtina skavet i mikron. Bryn smöret ljust i en gryta. Fräs först löken ett ögonblick, tillsätt därefter skav och avrunnen svamp att brynas lätt. Pudra över mjölet. Späd med svampspadet, rör ner tomatpuré, salt, senap och timjan. Koka upp och rör ner grädden. Sjud medan pastabanden kokar.

2
Lägg de nykokta pastabanden i ett fat och skeda över såsen. Toppa med bär och parmesan.


Kommentar:
Får man inte tag i mafaldine, som är bredbandig pasta med veckad kant, kan man ta pappardelle, band utan veck, eller tagliatelle som är bandnystan. Smaken skiljer inte mycket, men tjockleken, som ger en viss konsistensskillnad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top