Gul och grön tagliatelle

Du behöver 1 paket (500 g) gul och grön tagliatelle Såsen: Ca 400 g färsk skinn- och benfri laxfilé 1 purjolök 1 röd paprika 2...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 paket (500 g) gul och grön tagliatelle
  • Såsen:
  • Ca 400 g färsk skinn- och benfri laxfilé
  • 1 purjolök
  • 1 röd paprika
  • 2 1/2 dl fiskbuljong
  • 1 msk margarin
  • 2 msk vetemjöl + lite vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 msk nyriven pepparrot
  • 1 dl matlagningsyoghurt

Gör så här

1
1. Koka upp vatten till pastakok i en stor kastrull.

2
2. Skär laxen i rätt stora tärningar. Snitta upp och skölj purjon under kallt vatten så att kvarvarande sand spolas bort. Skär purjon i skivor och paprikan i strimlor.

3
3. Koka upp 2 1/2 dl vatten, tillsätt fiskbuljongtärning och låt den smälta.

4
4. Låt laxtärningarna sjuda i buljongen på rätt svag värme så att inte laxen kokar sönder.

5
5. Tillsätt och låt purjon och paprikastrimlorna sjuda och mjukna i buljongen.

6
6. Dags för såsredning: Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt och vispa ut vetemjölet och en skvätt vatten i margarinet. Tillsätt salt, svartpeppar och riven pepparrot.

7
7. Häll nu såsredningen i fiskbuljongen med lax, purjo och paprika och rör om försiktigt.

8
8. Blanda till sist i matlagningsyoghurt – och pastasåsen är färdig.

9
9. Koka grön och gul tagliatelle enligt råd på paketet.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top