Du behöver
- 1 paket (500 g) gul och grön tagliatelle
- Såsen:
- Ca 400 g färsk skinn- och benfri laxfilé
- 1 purjolök
- 1 röd paprika
- 2 1/2 dl fiskbuljong
- 1 msk margarin
- 2 msk vetemjöl + lite vatten
- 1/2 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 2 msk nyriven pepparrot
- 1 dl matlagningsyoghurt
Gör så här
1
1. Koka upp vatten till pastakok i en stor kastrull.
2
2. Skär laxen i rätt stora tärningar. Snitta upp och skölj purjon under kallt vatten så att kvarvarande sand spolas bort. Skär purjon i skivor och paprikan i strimlor.
3
3. Koka upp 2 1/2 dl vatten, tillsätt fiskbuljongtärning och låt den smälta.
4
4. Låt laxtärningarna sjuda i buljongen på rätt svag värme så att inte laxen kokar sönder.
5
5. Tillsätt och låt purjon och paprikastrimlorna sjuda och mjukna i buljongen.
6
6. Dags för såsredning: Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt och vispa ut vetemjölet och en skvätt vatten i margarinet. Tillsätt salt, svartpeppar och riven pepparrot.
7
7. Häll nu såsredningen i fiskbuljongen med lax, purjo och paprika och rör om försiktigt.
8
8. Blanda till sist i matlagningsyoghurt – och pastasåsen är färdig.
9
9. Koka grön och gul tagliatelle enligt råd på paketet.