GI – Biff med chili

Du behöver 800 g utskuren biff 2 vitlöksklyftor 2 tsk finhackad färsk röd spansk peppar 400 g broccoli 2 paprikor, valfri färg 4 msk rapsolja...


4 portioner

Du behöver

  • 800 g utskuren biff
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk finhackad färsk röd spansk peppar
  • 400 g broccoli
  • 2 paprikor, valfri färg
  • 4 msk rapsolja
  • ½ dl thailändsk fisksås
  • ½ dl ostronsås
  • 1 msk pressad limesaft
  • färsk koriander

Gör så här

1
1. Skala och hacka vitlöken. Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och hacka fruktköttet fint. Bryt broccolin i buketter och skölj. Ansa och strimla paprikan. Hacka koriandern.

2
2. Fräs vitlöken i en wokpanna med olja. Tillsätt kött och chili. Fräs tillsammans en stund.

3
3. Tillsätt broccolin och paprikan. Krydda med fisksås, ostronsås och limesaft. Fräs tills grönsakerna är varma men fortfarande knapriga. Strö över koriandern före servering.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top