Papardelle med tonfisksås

Du behöver 400 g papardelle eller spagetti 1 liten gul lök, finhackad smör 1 burk krossade tomater salt och svartpeppar 1 krm strösocker 2 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 400 g papardelle eller spagetti
  • 1 liten gul lök, finhackad
  • smör
  • 1 burk krossade tomater
  • salt och svartpeppar
  • 1 krm strösocker
  • 2 dl matlagnings- eller mellangrädde
  • 1 burk tonfisk i vatten, avrunnen
  • dill och cocktailkapris till garnering

Gör så här

1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2
Fräs löken någon minut i smör.

3
Tillsätt krossade tomater och koka ihop såsen i cirka 10 minuter, smaka av med salt, peppar och socker.

4
Tillsätt grädde och koka upp. Smula i tonfisken, rör om och ta bort från värmen.

5
Servera med den nykokta pastan och garnera med kapris och dill.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top