Parmaskinka med melon

Du behöver 2 st cantaloupmeloner klyftade och skalade 2 st honungsmeloner klyftade och skalade 2 st nätmeloner klyftade och skalade 1 st vattenmelon klyftad och...


10 portioner

Du behöver

  • 2 st cantaloupmeloner klyftade och skalade
  • 2 st honungsmeloner klyftade och skalade
  • 2 st nätmeloner klyftade och skalade
  • 1 st vattenmelon klyftad och skalad
  • 30 skiva parmaskinka
  • 3 msk solrosfrön rostade

Ört- och chilidressing:

1 dl färsk basilika
1 dl färsk koriander
1 st vitlöksklyfta
1 st röd chilifrukt
1 st citron saften
1 dl olivolja
salt

Gör så här

1
Blanda melonklyftorna av de olika melonsorterna med parmaskinkan på ett stort fat. Strö över solrosfröna.

2
Kör basilika, koriander, vitlök, chilifrukt, citronsaft, olivolja och salt i mixer tills allt är riktigt blandat. Ringla blandningen över fatet som dressing.

3
Låt gärna stå en stund före serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top