Du behöver
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st chilifrukt liten röd
- 1 msk rapsolja
- 1 tsk gurkmeja
- 1 st burk kokosmjölk
- 0.5 tsk salt
- 500 g räkor med skal
- lime rivet skal och saft av
- 1 pkt papadambröd (SantaMaria)
Gör så här
1
Skala och skiva löken. Skala och finhacka vitlöken. Klyv chilin, rensa ur fröna och finhacka den. Hetta upp oljan i en panna. Lägg i löken och fräs den blank på medelvärme. Rör ner vitlök, chili och gurkmeja. Häll på kokosmjölk och sjud utan lock på svag värme knappt 10 minuter tills mjölken blivit simmig. Smaka av med salt. Skala räkorna. Vänd ner i såsen och låt dem bli varma. Smaka av med lite limesaft.
2
Strö över limeskal. Servera med papadambröd som värms i mikron enligt anvisning på förpackningen.