Du behöver
- olivolja
- 3 dl rött eller vanligt råris
- 6 dl vatten
- 1 hönsbuljongtärning
- 1 burk röda linser, sköljda
- 1 citron, saften
- flingsalt
- svartpeppar
- 10 minimorötter, skivade
- 1 purjolök, skivad
- 10–15 jordgubbar, skivade
- 50 g mandelflarn, rostade
- 50 g pumpakärnor, rostade
- 1 näve basilika, strimlad
- Myntasås:
- 400 g chevreost
- 2 dl tjock, grekisk yoghurt
- 2 dl creme fraiche (valfri fetthalt)
- 2 dl färska myntablad
Gör så här
Häll 1 matsked olja och råriset i en tjockbottnad gryta. Glasera riset under värme och tillsätt sedan vatten och buljongtärning. Låt småkoka i 35–40 minuter eller tills grynen är mjuka. Häll i en stor skål. Blanda ner linserna, 2 matskedar olja, citronsaften, salta och peppra. Blanda med övriga ingredienser. Kör ingredienserna till såsen.
Det här receptet ingår i Icakurirens studentmeny från 2008.