Snurrade baguetter med kardemumma

Du behöver 25 g jäst 6 dl ljummet vatten (37 grader) 2 tsk salt 1 msk honung 2 dl grovt rågmjöl 1 msk hel kardemumma...


4 portioner

Du behöver

  • 25 g jäst
  • 6 dl ljummet vatten (37 grader)
  • 2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 2 dl grovt rågmjöl
  • 1 msk hel kardemumma som mortlas eller 1/2 tsk mald
  • 1/2 dl linfrön
  • 1/2 dl sesamfrön
  • 1/2 dl solrosfrön
  • ca 12 dl luftigt mätt vetemjöl + mjöl till utbakning

Gör så här

1
Smula jästen i en bunke och vispa ut den i vattnet.

2
Vispa ner allt utom vetemjölet. Arbeta ner så mycket vetemjöl att du får en hanterbar deg. Låt jäsa cirka 1 timme.

3
Dela degen i fyra delar. Forma bitarna till vridna baguetter cirka 25 centimeter långa. Låt jäsa cirka 1 timme.

4
Grädda bröden i 250 graders ugnsvärme cirka 15 minuter till gyllenbrun färg. Sänk värmen till 150 grader och grädda ytterligare 10 minuter.


Kommentar:
Det här receptet ingår i Icakurirens studentmeny från 2008.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top