Varm bulgursallad med dressing

Du behöver 5 dl bulgurgryn 1 st gul lök skivad 2 msk olivolja 250 g haricots verts (går bra med frysta) 20 st cocktailtomater delade...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl bulgurgryn
  • 1 st gul lök skivad
  • 2 msk olivolja
  • 250 g haricots verts (går bra med frysta)
  • 20 st cocktailtomater delade
  • 1 l sallad plockad av valfri sort
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk malen svartpeppar
  • dressing
  • 2 dl passerade tomater
  • 2 msk pesto
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk socker

Gör så här

1
1. Koka bulgurgrynen enligt förpackningen. Häll bort överflödigt vatten och håll dem varma.

2
2. Bryn löken försiktigt i olivoljan, blanda i haricots verts, som först tinat, så de blir varma.

3
3. Blanda i de kokta bulgurgrynen, cocktailtomater, sallad, salt och peppar.

4
4. Värm ingredienserna till dressingen. Servera den varma salladen med dressingen till.


Kommentar:
Det går naturligtvis bra att servera tunt skivad skinka, kalkonbröst eller rostbiff till salladen om du saknar kött.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top