Du behöver
- 5 dl bulgurgryn
- 1 st gul lök skivad
- 2 msk olivolja
- 250 g haricots verts (går bra med frysta)
- 20 st cocktailtomater delade
- 1 l sallad plockad av valfri sort
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk malen svartpeppar
- dressing
- 2 dl passerade tomater
- 2 msk pesto
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk socker
Gör så här
1
1. Koka bulgurgrynen enligt förpackningen. Häll bort överflödigt vatten och håll dem varma.
2
2. Bryn löken försiktigt i olivoljan, blanda i haricots verts, som först tinat, så de blir varma.
3
3. Blanda i de kokta bulgurgrynen, cocktailtomater, sallad, salt och peppar.
4
4. Värm ingredienserna till dressingen. Servera den varma salladen med dressingen till.
Det går naturligtvis bra att servera tunt skivad skinka, kalkonbröst eller rostbiff till salladen om du saknar kött.