Kycklingsallad i pitabröd

Du behöver 2 dl couscous 1 grillad kyckling 2 dl ärter 1 saltgurka 2 grillade paprikor (ur burk) 2 msk (oliv)olja 1 tsk balsamvinäger saft...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 dl couscous
  • 1 grillad kyckling
  • 2 dl ärter
  • 1 saltgurka
  • 2 grillade paprikor (ur burk)
  • 2 msk (oliv)olja
  • 1 tsk balsamvinäger
  • saft av 3/4 citron
  • salt och svartpeppar
  • 1 1/2 dl kesella
  • 2 msk pesto
  • 4 pitabröd
  • sallad och rädisor

Gör så här

1
1 Koka couscous enligt anvisning på förpackningen. Bena ur och strimla kycklingköttet.

2
2 Blanda couscous, kyckling, ärter, hackad saltgurka och strimlad paprika. Skaka samman olja, balsamvinäger, citronsaft, salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda.

3
3 Rör samman kesella och pesto. Ljumma bröden. Stoppa salladsblad i pitorna, skeda i sallad och toppa med pestokesellan. Servera med rädisor.


Kommentar:
Kycklingsalladen kan serveras varm eller kall. Det går fint att använda överbliven couscous från tidigare måltider. Den kan värmas i mikron om så önskas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top