Marinerad kalvkotlett med ratatouille

Du behöver Citrusmarinad: 1 citron, skal och saft 2 limefrukter, skal och saft 1 schalottenlök, fint hackad 1 dl rapsolja salt och nymalen svartpeppar 6...


6 portioner

Du behöver

  • Citrusmarinad:
  • 1 citron, skal och saft
  • 2 limefrukter, skal och saft
  • 1 schalottenlök, fint hackad
  • 1 dl rapsolja
  • salt och nymalen svartpeppar
  • 6 kalvkotletter eller fläskkotletter
  • Ratatouille:
  • 2 auberginer
  • 5 msk olivolja till pannan
  • 2 stora gula lökar, i tunna skivor
  • 3 stora vitlöksklyftor, pressade
  • 4 zucchini, i skivor
  • 1 selleristjälk, i skivor
  • 2 burkar krossade tomater
  • (à 400 g)
  • 1 tsk strösocker
  • några kvistar timjan, persilja
  • och basilika
  • 2 lagerblad
  • salt och nymalen svartpeppar

Gör så här

1
Blanda skal och saft av citrusfrukter, fint hackad schalottenlök, rapsolja, salt och peppar.

2
Lägg i köttet och marinera minst 1 timme.

3

4
Skär auberginerna till ratatouillen i stora tärningar och lägg dem i ett durkslag.

5
Strö över salt och låt vattna ur i 30 minuter. Skölj bort saltet och torka auberginen.

6

7
Hetta upp oljan i en tjockbottnad gryta.

8
Lägg i löken och låt den bli mjuk utan att den tar färg.

9
Tillsätt vitlöken, fräs ytterligare 2 minuter.

10
Tillsätt aubergine, zucchini, selleri, tomater, socker, örtkryddor och lagerblad. Salta och peppra.

11
Koka upp och sänk till mycket låg värme.

12
Låt grytan sjuda i cirka 30 minuter.

13

14
Ta upp köttet ur marinaden, torka av kotletterna på hushållspapper och grilla dem några minuter per sida på utegrillen.

15
Servera med ratatouillen.


Kommentar:
Ratatouille är ett gott tillbehör till både grillat kött och grillad fisk. Den är lika god varm som kall så gör gärna en rejäl sats.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top