Nudelsallad thai med svamp

Du behöver 200 g äggnudlar eller risnudlar 2 msk sesamfrön 100 g shiitakesvamp eller ostronskivling salt 2 st morötter i tunna strimlor 5 st salladslökar...


4 portioner

Du behöver

  • 200 g äggnudlar eller risnudlar
  • 2 msk sesamfrön
  • 100 g shiitakesvamp eller ostronskivling
  • salt
  • 2 st morötter i tunna strimlor
  • 5 st salladslökar tunt skivade
  • 1 dl böngroddar
  • 0.5 st spetskål huvud strimlad
  • 1 kruka koriander grovt hackad

Dressing:

0.5 dl japansk soja
1 msk fisksås
1 st lime färskpressad
4 st sesamolja droppar
1 dl sweet chilisås

Gör så här

1
Sätt på vatten till nudlarna i en stor kastrull och koka efter anvisningen på paketet, spola i kallt vatten.

2
Blanda ingredienserna till dressingen i en salladsskål.

3
Rosta sesamfröna på hög värme i en torr stekpanna till gyllenbrun färg.

4
Stek svampen hårt på hög värme i olja och smaka av med salt, låt svalna.

5
Lägg alla ingredienser till salladen i skålen med dressingen och blanda ordentligt.

6
Om nudlarna är för långa kan man klippa dem med en sax.


Kommentar:
Nudelsalladen går att förbereda dagen innan den ska serveras. Dressingen passar även fint till vanlig grönsallad och som sås till fisk och skaldjur.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top