Sparrisrisotto med skaldjur

Du behöver 2 msk smör eller olivolja 3 dl avorioris 1 finhackad vitlöksklyfta 1 1/2 dl torrt vitt vin 7 1/2 dl vatten 3/4 tsk...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk smör eller olivolja
  • 3 dl avorioris
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 1/2 dl torrt vitt vin
  • 7 1/2 dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 50 g nyriven parmesanost
  • 1 paket fryst sparris
  • 1 burk (ca 400 g) kylda skalade kräftstjärtar
  • svartpeppar

Gör så här

1
Hetta upp smör eller olja i en kastrull, fräs ris och vitlök ett par minuter under omrörning. Sänk värmen och tillsätt först vinet, sedan vatten med salt en skvätt i taget, så att vätskan står nätt och jämnt över riset. När lite vätska kokat bort ska mera i, under återkommande omrörning, cirka 25 minuter. Risotton ska vara ganska lös. Vänd i osten sist.

2
Koka sparrisen. Dela stängerna i tre delar, vänd ner stjälkbitarna i det färdiga ostriset och garnera med knopparna samt väl avrunna kräftstjärtar. Ställ fram svartpepparkvarnen!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top