Aprikosfalu med fruktcouscous

Du behöver 4 portioner couscous vatten, salt 1 msk olja 1 dl russin och strimlade, torkade aprikoser 1/2 msk färska timjanblad 2–3 rödlökar 400 g...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 portioner couscous
  • vatten, salt
  • 1 msk olja
  • 1 dl russin och strimlade, torkade aprikoser
  • 1/2 msk färska timjanblad
  • 2–3 rödlökar
  • 400 g mager falukorv
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • 1 tsk malen ingefära

Gör så här

1
1 Bered couscous efter paketets anvisning, låt olja, torkad frukt och timjan svälla med couscousen.

2
2 Halvera, skala och klyfta lökarna. Låt dem smälta i medelvarm stekpanna. Dela korven en gång på mitten och klyv bitarna på hälften. Låt den steka med löken 10 minuter.

3
3 Blanda marmeladen med ingefäran. Pensla lite marmelad på korvarna och låt den steka ytterligare 5 minuter. Servera resten av marmeladen som sås till korv, couscous och lök.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top