Zucchinisoppa med parmesan

Du behöver 1/2 gul lök, hackad 2 vitlöksklyftor, hackade 4 msk olivolja 2 gröna zucchini (ca 750 g), i bitar 1–1 1/2 liter vatten 1...


4 portioner

Du behöver

  • 1/2 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 4 msk olivolja
  • 2 gröna zucchini (ca 750 g), i bitar
  • 1–1 1/2 liter vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 2 msk smör
  • salt och svartpeppar
  • rikligt med färskriven parmesanost

Gör så här

1
Fräs lök och vitlök i ett par minuter i olivoljan utan att de får färg. Tillsätt zucchini och fräs i ytterligare några minuter.

2
Häll på vatten, lägg i buljongtärning och koka under lock cirka

3
15 minuter. Lägg i smör och kör soppan slät i mixer eller använd stavmixer. Smaka av med salt och peppar. Lägg rikligt med parmesan

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top