Grönsaksbakelse med chèvre

Du behöver ca 200 g svamp (portabella eller ostronskivling) ca 100 g gul eller grön zucchini ca 100 g aubergin (äggplanta) 2 msk olivolja (mild...


6 portioner

Du behöver

  • ca 200 g svamp (portabella eller ostronskivling)
    ca 100 g gul eller grön zucchini
    ca 100 g aubergin (äggplanta)
    2 msk olivolja (mild jungfruolja)
    2 stora tomater (på bilden gula)
    färsk koriander
    salt, svartpeppar
    ca 100 g chèvre (fransk getost)
    Ti

Gör så här

1
Skölj, ansa och skiva svamp, zucchini och aubergin. Stek skivorna mjuka i oljan och lägg över dem på ett smörpapper eller en stor tallrik.

2
Skölj och skiva tomaterna. Krydda med koriander, salt och svartpeppar. Tänk på att osten har en viss sälta.

3
Skivsmula osten. Varva grönsaks- och svampskivorna med osten och lägg bakelsen på ett mikrosäkert fat. Så här långt kan de förberedas. Värm dem endast någon minut i mikro när gästerna sätter sig till bords.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top