Grillad gravad lax med dijondressing

Du behöver 2 msk strösocker 1.5 msk salt 8 st vitpepparkorn krossade 600 g lax ben- och skinnfri Dressing: 1 dl crème fraîche 2 msk...


6 portioner

Du behöver

  • 2 msk strösocker
  • 1.5 msk salt
  • 8 st vitpepparkorn krossade
  • 600 g lax ben- och skinnfri

Dressing:

1 dl crème fraîche
2 msk kallpressad rapsolja
2 msk flytande honung
1 msk dijonsenap (alt skånsk senap)
2 msk vatten
salt, svartpeppar
150 g sallad plockad
0.5 st baguette i skivor

Gör så här

1
Blanda socker, salt och peppar. Skär laxen i en och en halv centimeter tjocka skivor. Lägg på ett fat. Strö salt-/sockerblandningen på bitarnas båda sidor.

2
Låt stå i rumstemperatur i en halvtimme så att gravningen kommer i gång. Plasta och ställ kallt i 3–4 timmar eller över natten. Vänd ett par gånger.

3

4
Dressing:

5
Rör ihop ingredienserna till dressingen, smaka av med salt och peppar. Ta 1–2 matskedar och vänd ihop salladen med. Grilla laxen 1 1/2 minut på varje sida och rosta brödbitarna gyllenbruna på grillen. Servera resten av dressingen vid sidan om.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top