Kokosnöts- och räksallad serverad till sockerärter

Du behöver 4 portioner basmatiris (10-minutersvarianten) salt svartpeppar 1 limefrukt, raspat skal och saft 1–2 msk sweet chili ca 200 g skalade räkor ca 100...

Tillagningstid: 30 minuter
0 portioner

Du behöver

  • 4 portioner basmatiris (10-minutersvarianten)
  • salt
  • svartpeppar
  • 1 limefrukt, raspat skal och saft
  • 1–2 msk sweet chili
  • ca 200 g skalade räkor
  • ca 100 g sockerärter, värmda
  • Tillbehör:
  • 1 näve färsk koriander

Gör så här

1
1 Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen, men byt ut halva mängden vatten mot kokosmjölk.

2
2 Smaka av det kokta riset med salt och peppar.

3
3 Blanda limeskal,

4
limesaft och chili. Låt räkorna få en snabb upphettning i dressingen.

5
4 Servera med sockerärter och koriander.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top