Kryddentrecote med rödbetor och chevre

Du behöver Kryddrub 1 msk stötta korianderfrön 1 msk timjan 1 msk grovmalen svartpeppar 1/2 msk chiliflakes 1 msk paprikapulver 1 msk råsocker 6 skivor...


6 portioner

Du behöver

  • Kryddrub
  • 1 msk stötta korianderfrön
  • 1 msk timjan
  • 1 msk grovmalen svartpeppar
  • 1/2 msk chiliflakes
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk råsocker
  • 6 skivor entrecote à 180 g
  • Rödbetor:
  • 2 knippen späda rödbetor, ca 500 g
  • 1 dl creme fraiche
  • 150 g chevre
  • 2 msk olivolja
  • salt och svartpeppar
  • 2 msk finklippt gräslök
  • röda mangoldblad

Gör så här

1
Blanda alla kryddorna till rubben. Klappa in rubben i köttet, låt ligga 10–15 minuter före grillning.

2

3
Skär av blasten ett par centimeter från rödbetorna.

4
Koka dem mjuka i saltat vatten i 15–30 minuter beroende på storlek. Dra av skalet under kallvattenkranen (men låt inte betorna bli kalla).

5

6
Vänd ihop de varma rödbetorna med creme fraiche, chevre, olivolja, salt, svartpeppar och gräslök.

7

8
Salta köttskivorna och grilla dem 2 minuter på varje sida nära het glöd. Servera med rödbetorna och lite röda mangoldskott.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top