Du behöver
- Kryddrub
- 1 msk stötta korianderfrön
- 1 msk timjan
- 1 msk grovmalen svartpeppar
- 1/2 msk chiliflakes
- 1 msk paprikapulver
- 1 msk råsocker
- 6 skivor entrecote à 180 g
- Rödbetor:
- 2 knippen späda rödbetor, ca 500 g
- 1 dl creme fraiche
- 150 g chevre
- 2 msk olivolja
- salt och svartpeppar
- 2 msk finklippt gräslök
- röda mangoldblad
Gör så här
1
Blanda alla kryddorna till rubben. Klappa in rubben i köttet, låt ligga 10–15 minuter före grillning.
2
3
Skär av blasten ett par centimeter från rödbetorna.
4
Koka dem mjuka i saltat vatten i 15–30 minuter beroende på storlek. Dra av skalet under kallvattenkranen (men låt inte betorna bli kalla).
5
6
Vänd ihop de varma rödbetorna med creme fraiche, chevre, olivolja, salt, svartpeppar och gräslök.
7
8
Salta köttskivorna och grilla dem 2 minuter på varje sida nära het glöd. Servera med rödbetorna och lite röda mangoldskott.