Medelhavsgrillad strömming med citronvinägrett, tomat och kapris

Du behöver Tomatgarnityr: 3 st tomater 2 msk kapris 1 msk olivolja 2 msk basilika hackad salt, svartpeppar Citron- och persiljevinägrett: 2 dl persilja löst...


6 portioner

Du behöver

Tomatgarnityr:

3 st tomater
2 msk kapris
1 msk olivolja
2 msk basilika hackad
salt, svartpeppar

Citron- och persiljevinägrett:

2 dl persilja löst packad, plockad
persilja plockad
3 msk pressad citron
0.5 st vitlöksklyfta
1.5 dl olivolja
salt, svartpeppar

Strömming:

12 st hela strömmingar urtagna
salt
olivolja

Gör så här

1
Tomatgarnityr

2
Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem i kokande vatten i 20 sekunder. Spola kallt och dra av skinnet. Kärna ur och tärna tomatköttet. Blanda med kapris, olivolja,

3
basilika, salt och svartpeppar.

4

5
Vinägrett

6
Kör ingredienserna till vinägretten i en kannmixer eller med en stavmixer till en grön sås. Krydda med salt och svartpeppar.

7

8
Strömming

9
Skölj strömmingen väl och torka den. Gnid in den med salt och olivolja. Lägg den i ett dubbelhalster. Grilla strömmingen 3–4 minuter på varje sida. Lossa den försiktigt ur halstret och servera med tillbehören.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top