Räkpiroger med lime

Du behöver 500 g räkor med skal 2 st vitlöksklyftor 2 st limefrukt saft och skal 1 dl riven ost gärna lagrad 1 pkt smördegsplattor...


20 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 2 st limefrukt saft och skal
  • 1 dl riven ost gärna lagrad
  • 1 pkt smördegsplattor (425g)
  • 1 st ägg till pensling

Gör så här

1
Skala och hacka räkorna. Blanda dem med pressad vitlök, limeskal, limesaft och ost.

2
Kavla ut smördegsplattorna till dubbla storleken. Ta ut rundlar med ett dricksglas.

3
Lägg en klick räkröra på varje rundel. Pensla kanterna med uppvispat ägg och vik över halva degen så det blir en liten pirog. Tryck till längs kanten av pirogen med en gaffel. Lägg pirogerna i en ugnsform och pensla dem med ägg. Grädda i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. Serveras varma eller ljumma.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top