Du behöver
- 4 st röda paprikor
- 4 msk olivolja
- 0.5 dl rödvinsvinäger
- 2 st kvistar rosmarin
- 2.5 st vitlöksklyftor
- 1 näve hackad persilja
- 2 msk kapris
- flingsalt
- svartpeppar
Till servering:
bröd skivat ljust
Gör så här
1
Skölj av paprikan och rosta den sedan i ugnen på grillvärme tills skalet blivit ganska bränt. Det tar cirka 15–20 minuter beroende på ugnen.
2
3
Stoppa paprikorna direkt i en ren plastpåse och låt dem svalna. Dra sedan av skinnet och rensa bort mellanväggar och kärnor.
4
5
Spara gärna saften som bildats i påsen.
6
Skär paprikorna i breda strimlor.
7
8
Häll olja och vinäger i en kastrull tillsammans med rosmarin, tunt skivad vitlök och vätskan från paprikorna.
9
10
Koka upp och låt koka i 2 minuter.
11
Tillsätt sedan paprikor, persilja och kapris. Salta och peppra efter smak. Låt svalna och marinera paprikorna i lagen i kylskåp över natten.
12
13
Ta fram paprikorna i god tid före serveringen så att de inte är kylskåpskalla. Servera gärna på en skiva ljust bröd.