Tortilla – omelett på spanska

Du behöver 1 gul lök, hackad 500 g kokt potatis, tärnad olivolja att steka i 6 ägg 1 dl riven mild ost salt, svartpeppar Gör...


8 portioner

Du behöver

  • 1 gul lök, hackad
  • 500 g kokt potatis, tärnad
  • olivolja att steka i
  • 6 ägg
  • 1 dl riven mild ost
  • salt, svartpeppar

Gör så här

1
Stek lök och potatis tillsammans i olja på medelvärme i några minuter. Rör ihop ägg, ost, salt och svartpeppar i en bunke. Tillsätt stekt potatis och lök, låt stå i 10 minuter.

2

3
Häll sedan rejält med olja i stekpannan och hetta upp. Häll i äggblandningen och fördela potatisen jämnt i pannan. Sänk till medelvärme. När omeletten blivit fast på ovansidan lägger man på en tallrik och vänder ur den ur stekpannan.

4

5
Häll i lite ny olja i pannan och stek tortillan några minuter på andra sidan. Laga gärna tortillan i god tid och låt den stå till sig. Serveras rumstempererad skuren i bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top