Du behöver
- 600 g laxfilé
- Marinad:
- 1 dl japansk soja
- 30 g råsocker
- 3 cm färsk, fint skivad ingefära
- 1 tsk malen kanel
- Lime- & pepparrotskräm:
- 100 g färskost
- 3 msk färskriven pepparrot
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 limefrukt, saft och skal
- 1/2 msk flytande honung
- salt
- peppar
Gör så här
1
Koka upp alla ingredienserna till marinaden. Låt sjuda på svag värme tills halva mängden vätska återstår. Låt svalna. Lägg i och marinera laxfilén cirka 5 minuter på varje sida.
2
Skär laxen i längder och trä upp dem på grillspett. Grilla över glödbädd med bra värme cirka 2 minuter på varje sida. Lägg därefter spetten på kanten av grillgallret och eftergrilla dem i cirka 3 minuter.
3
Blanda samman ingredienserna till krämen noga och förvara den svalt tills den ska serveras.
4
Servera laxspetten med medelhavspotatissallad och krämen.
Tänk på att alltid blötlägga träspett före grillning så att de inte tar eld!