Capresespett med mozzarella

Du behöver 6 tomater, gärna i olika färger 3 mozzarellaostar 1 dl olivolja (gärna hälften citronolivolja) 1 dl hackade blandade örter (t ex persilja, basilika,...


6 portioner

Du behöver

  • 6 tomater, gärna i olika färger
  • 3 mozzarellaostar
  • 1 dl olivolja (gärna hälften
  • citronolivolja)
  • 1 dl hackade blandade örter
  • (t ex persilja, basilika, mynta och oregano)
  • 6 träspett
  • 1 kruka basilika
  • grovsalt
  • svartpeppar

Gör så här

1
Skär tomaterna och mozzarellan i stora bitar.

2
Lägg mozzarellan i en blandning av olivolja och örter och låt den marinera i minst en timme, helst över natten. Plocka av hela basilikablad från krukan.

3
Varva tomater, mozzarella och basilikablad på spetten. Ringla över olivolja.

4
Strö över lite salt och dra några varv med pepparkvarnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top