Du behöver

  • 1 knippa rädisor
  • 1 tråg (150 g) sockerärter
  • 4 stjälkar blekselleri
  • 8 tunna grissini
  • 4 skivor lufttorkad skinka
  • 150 g färskost typ philadelphiaost
  • 1 msk stark svensk senap
  • ca 1/2 dl yoghurt med honung
  • salt och svartpeppar

Gör så här

1
Blasta av nästan alla blad på rädisorna och skölj dem väl i flera vatten. Låt droppa av. Skölj sockerärterna, låt dem droppa av. Skölj selleristjälkarna, dela dem på längden och i lagom långa bitar på tvären.

2

3
Lägg upp grönsakerna i olika glas eller skålar. Bryt grissinibrödstängerna itu mitt på. Dela skinkskivorna och snurra en skinkbit på varje brödände. Sätt bröden i glas.

4

5
Rör samman färskost med senap och honung till krämig konsistens samt smaka av med salt och peppar. Skeda dippen i var sitt portionsglas.

6

7
Ställ alla glasen på en bricka för enkel servering.