Du behöver
- 1 knippa rädisor
- 1 tråg (150 g) sockerärter
- 4 stjälkar blekselleri
- 8 tunna grissini
- 4 skivor lufttorkad skinka
- 150 g färskost typ philadelphiaost
- 1 msk stark svensk senap
- ca 1/2 dl yoghurt med honung
- salt och svartpeppar
Gör så här
1
Blasta av nästan alla blad på rädisorna och skölj dem väl i flera vatten. Låt droppa av. Skölj sockerärterna, låt dem droppa av. Skölj selleristjälkarna, dela dem på längden och i lagom långa bitar på tvären.
2
3
Lägg upp grönsakerna i olika glas eller skålar. Bryt grissinibrödstängerna itu mitt på. Dela skinkskivorna och snurra en skinkbit på varje brödände. Sätt bröden i glas.
4
5
Rör samman färskost med senap och honung till krämig konsistens samt smaka av med salt och peppar. Skeda dippen i var sitt portionsglas.
6
7
Ställ alla glasen på en bricka för enkel servering.